Veilig winkelen

Checklist om veilig online te bestellen

Bij ons kun je veilig winkelen en bestellen. Helaas is dit niet overal het geval vandaar deze checklist.
Wanneer weet je of een webwinkel betrouwbaar is en of je er veilig online kunt shoppen? Met deze checklist helpen we je graag op weg.
 
  1. Zorg er altijd voor dat de software en het besturingssysteem op je toestel/computer uptodate is. Dit zorgt er voor dat je zo goed mogelijk beveiligd bent.
  2. Wanneer je bij een webshop een account dient aan te maken met een wachtwoord dan is het van groot belang een sterk en uniek wachtwoord te kiezen. Kies dan ook nooit voor hetzelfde wachtwoord als dat je ook elders reeds heeft gebruikt. 
  3. Zorg er altijd voor dat als je online gaat shoppen je dit doet met een beveiligde wifi verbinding. Doe dit dus niet in een internetcafé of via een open wifi punt in een restaurant of andere gelegenheid. Dit zijn heel vaak gedeelde verbindingen en je weet dan ook nooit hoe goed deze verbindingen zijn beveiligd.
  4. Zodra je gaat afrekenen wordt je vaak doorgestuurd naar een veilige verbinding. Wanneer je online wilt afrekenen in een webwinkel moet het webadres in de browserbalk beginnen met 'https://'. In dat geval is de internetverbinding beveiligd en afgeschermd voor onbevoegden.
  5. Weet je niet of een webshop betrouwbaar is? kijk dan online naar eventuele revieuws of klachten voordat je bij deze partij iets besteld.