Veilig winkelen

Checklist om veilig online te bestellen

Bij ons kunt u veilig winkelen en bestellen. Helaas is dit niet overal het geval vandaar deze checklist.
Wanneer weet u of een webwinkel betrouwbaar is en of u er veilig online kunt shoppen? Met deze checklist helpen we u graag op weg.
 
  1. Zorgt u er altijd voor dat de software en het besturingssysteem op uw toestel/computer uptodate is. Dit zorgt er voor dat u zo goed mogelijk beveiligd bent.
  2. Wanneer u bij een webshop een account dient aan te maken met een wachtwoord dan is het van groot belang een sterk en uniek wachtwoord te kiezen. Kies dan ook nooit voor hetzelfde wachtwoord als dat u ook elders reeds heeft gebruikt. 
  3. Zorg er altijd voor dat als u online gaat shoppen u dit doet met een beveiligde wifi verbinding. Doe dit dus niet in een internetcafé of via een open wifi punt in een restaurant of andere gelegenheid. Dit zijn heel vaak gedeelde verbindingen en u weet dan ook nooit hoe goed deze verbindingen zijn beveiligd.
  4. Zodra u gaat afrekenen word u vaak doorgestuurd naar een veilige verbinding. Wanneer u online wilt afrekenen in een webwinkel moet het webadres in de browserbalk beginnen met 'https://'. In dat geval is de internetverbinding beveiligd en afgeschermd voor onbevoegden.
  5. Weet u niet of een webshop betrouwbaar is ? kijk dan online naar eventuele revieuws of klachten voor u bij deze partij iets besteld.