Catering - happen - buffetten Huizen

Onze Mogelijkheden:

Een buffet van Feestverhuur het Gooi is gegarandeerd vers. Wij leveren al onze buffetten persoonlijk bij je af op je feestlocatie. Wij bieden een grote keuze in buffetten, met zowel vlees als visgerechten maar ook voor de vegetarische wensen kun je bij ons terecht. Hebben je gasten speciale dieet wensen? Ook dat is geen probleem! Geef dit aan ons door en wij houden hier rekening mee. Wij hebben,  om je buffet compleet te maken, ook diverse dessert buffetten beschikbaar. Al onze buffetten zijn beschikbaar vanaf 20 personen. 

 

Waarom onze buffetten?

Al onze buffetten zijn heel makkelijk te bestellen via onze website. Onze buffetten worden uitsluitend met verse ingrediënten bereid. Wij staan voor complete ontzorging en kwaliteit. Een warm en/of koud buffet bestaat uit een groot aantal verse ingrediënten, wij hebben dan ook minimaal 2 dagen nodig om het buffet te bereiden. Onze koks bestellen de ingrediënten bij onze leveranciers en hebben dan nog 1 dag nodig voor de bereiding. Heb je een speciaal buffet in gedachten en staat deze niet in onze assortiment ook dat is geen probleem! Wij zullen dan speciaal voor je een buffet samenstellen en hier een offerte voor maken. Bij ons eet je wat je wilt. Bij levering zal onze medewerker duidelijk uitleggen wat alles is.

 

Maak je feest compleet

Naast het door jou gekozen buffet is het ook mogelijk dat wij alle benodigde borden,bestek,soepkommen etc.. in één keer bij je leveren. En alles op de door jou gekozen locatie, dit kan natuurlijk bij je thuis zijn maar dat kan ook bij jou op kantoor of andere feestlocatie zijn. Wanneer je bij ons ook het servies en bestek besteld hoef je niets af te wassen, dat doen wij voor jou en zit bij de prijs in begrepen. Wij nemen alles  weer vuil mee retour.

Wij leveren het buffet in foodcontainers bij je af, in deze containers blijven de producten koel maar in deze containers kunnen we ook dingen warm houden. Het buffet blijft op deze manier op temperatuur en kun je direct beginnen met genieten. 

 

Buffetten met Kerst

Buffetten hebben wij beschikbaar in diverse prijsklassen. Je kiest gewoon wat bij jou past. Je gasten zullen versteld staan van de diverse smakelijke en authentieke gerechten. Vooral tijdens de kerstdagen zijn onze buffetten erg gewild en is het dus aan te raden tijdig het buffet te bestellen. Wij bezorgen ook op kerst zelf om zo alles zo vers mogelijk te bezorgen. Je kunt een kerstbuffet bij ons ook bestellen zonder borden, bestek en warmhoudapparatuur, zo ben je nog voordeliger uit. Deze kerstbuffetten zijn overigens wel gewoon het gehele jaar te bestellen.

Looprichting van het buffet

De looprichting van het buffet is van rechts naar links, omdat de meeste mensen rechtshandig zijn. Het bord heeft men dan in de linkerhand en dan kun je makkelijk met rechts opscheppen.

Volgorde

‘Hard lopende’ gerechten worden achteraan geplaatst op het buffet. Vaak schept men enthousiast bij de eerste gerecht op en aan het einde van het buffet is het bord al aardig vol. Wist je dat onderzoek heeft aangetoond dat de eerste drie producten van het buffet het vaakst gekozen zijn? 

Als voorbeeld worden bij een Hollands buffet de warme gerechten in de volgende volgorde gepresenteerd, eerst aardappel garnituur, dan groenten en als laatste vlees en/of vis. Of bij de drie traditionele stamppotten; hutspot, zuurkool en als laatste boerenkool. De boerenkool is altijd de ‘hardloper’.

De borden zet je eigenlijk altijd vooraan het buffet. Het bestek en het brood zet je achteraan. Denk aan bij een buffet ook een de servetten, opscheplepels en extra smaakmakers zoals peper en zout.

Gangen

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat uw gasten vaak geen onderscheid maken tussen bepaalde gangen. Zij zullen geen rekening houden met een bepaalde gang en zij scheppen gewoon op wat ze lekker vinden. Als u toch onderscheid wilt maken raden wij u aan de gangen in volgorde te serveren/presenteren. Houd u er wel rekening mee als u diverse gangen serveert, dat u ook voor deze diverse gangen borden en bestek nodig heeft. En het is altijd aan te raden uw gasten aan te geven wat u van hun verwacht. Heeft u bij ons ook een dessert buffet besteld? Deze kunt u het beste een half uur na het eten pas opdienen, zo heeft iedereen even de tijd om zijn eten te laten zakken.

Na afloop

Als iedereen na afloop aan het nagenieten is moet er helaas ook nog even opgeruimd en worden. Als u een buffet bij ons afneemt, dan verzorgen wij de afwas. Wij leveren alles in kratten bij u af en waar u dan ook na afloop weer de vuile vaat in kan doen. Als u echt geheel ontzorgt wenst te worden, dan kun u ook personeel bij ons inhuren deze kunnen onder andere het servies afhalen en alles weer opruimen. Tijdens het diner kunt u het personeel ook inzetten om de drankjes in te schenken en uit te lopen. Uw feest is zo voorbij, geniet er dus met volle teugen van! En laat ons u ontzorgen.’

Wat is een buffet volgens de Van Dale? 

buf·fet (het; o; meervoud: buffetten)

(maaltijd) – Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. 
Met een buffet is het mogelijk om een (groot) aantal gasten op een ongedwongen wijze en in korte tijd zelf hun maaltijd te laten samenstellen en afhalen. 
Er staat een buffettafel met allemaal verschillende gerechten in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de buffettafel en schept het eten op. 
Als het bord vol is, gaat met dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen.

Via ondestaande links komt u bij de volgende catering opties:

Wij hebben o.a de volgende buffetten:

Oostersbuffet, Stampottenbuffet, Herfstbuffet, Italiaansbuffet, Satébuffet, Culinairbuffet, borrelbuffet, luxebuffet, populairbuffet